sábado, 5 de octubre de 2019

BENVINGUTS AL NOU CURS, MÚSICS I MÚSIQUES!!!
 
PRIMERS DIES D'ESCOLA
 

Comença el curs i coneixem la nostra nova mestra, na Marga, i els nous companys que van arribant: Rocky, Bara i Cloe.
Aprofitam que Rocky i Bara venen d'altres països per parlar dels nostres països d'orígen i situar-los al món.
Per tal de conèixer-nos millor feim algunes dinàmiques de cohesió de grup.

El primer dia ens trobam els missatges que ens han deixat les famílies i els llegim. Alguns infants tenen la idea d'escriure també missatges per les famílies o per altres companys, i així neix el nostre espai a l'aula per escriure missatges! Cadascú escriu a la seua manera, el més important és escriure sense por...

 

Anam obrint capses i col.locant el material que trobam, així es van configurant els diferents espais de la nostra aula amb la col·laboració de tots i totes: joc simbòlic, missatges, artístic, biblioteca, construccions, jocs de taula... És també el moment de parlar de les normes d'ús i de recollida, per tal que quedi sempre tot ben col.locat.

Anam també enregistrant en una graella el material que duim de casa, així ens feim responsables de les nostres coses i ens familiaritzam amb l'ús de les graelles.







Anam també personalitzant els nostres espais personals: presentam el retrat a través d'una làmina i feim el nostre propi retrat pel nostre calaix, confeccionam el nostre nom amb materials de reciclatge per identificar el nostre caseller, pintam una pedra amb el nostre nom per passar llista...




Ens agrada molt participar de les converses i contar coses als companys. Duim una foto de l'estiu per explicar als companys i companyes i anam confeccionant el mural del nostre estiu.
En les assemblees arribam a acords i feim propostes. Parlam del que ens agradaria fer durant el curs i feim una llista, per anar-li donant resposta al llarg del curs.





Elaboram el nostre horari de classe entre tots i totes: llegim a l'horari què ens toca fer cada dia i hi anam enganxant la foto corresponent.

 
Segons van sorgint alguns conflictes o problemes, anam arribant a acords de les normes de la classe i feim propostes per crear un racó de la calma, on anar si ens trobam nerviosos.
També anam introduint els nostres rituals de cada dia: passar llista, mirar la data al calendari, mirar quin dia de la setmana és i què ens toca fer...
Al calendari hi anam anotant els esdeveniments més importants, com els nostres aniversaris.



Feim un treball matemàtic i d'orientació en el temps confeccionant el nostre calendari d'aniversaris, situant-nos en l'estació i en el mes de l'any que complim anys.


També és un moment de retrobada amb les altres mestres i els nostres companys i companyes d'infantil i els nous companys de 3 anys. Ens trobam tots i totes a la porxada per esmorzar junts i fer un poc de festa!



Feim un recorregut per l'escola i anam a visitar els nostres companys i companyes de 3, 4 i 5 anys i els regalam la nostra orla. En parelles, ens situam al plànol de l'escola: no és fàcil interpretar un plànol, però buscant pistes ho aconseguim!!





 

No hay comentarios:

Publicar un comentario